Sarıgül'e inat AK Parti'ye geçtiler

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 10 Temmuz 2010 19:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sarıgül'ün rotayı CHP'ye kırması TDH taraftarlarını kızdırdı. Partililer CHP'ye değil AK Parti'yi tercih etti.

Türkiye Değişim Hareketi (TDH) lideri Mustafa Sarıgül'ün parti kurmaktan vazgeçtiğini açıklaması üzerine, kurulması beklenen parti için oluşturulan İstanbul kadrosunun il ve ilçe yönetiminde bulunan 24 kişi AK Parti'ye geçti.

Yine TDH Manisa İl teşkilatından 750 kişi daha AK Parti saflarına geçti.

Mustafa Sarıgül'ün CHP'yi destekleyeceğini açıklamasından sonra partileşme arifesindeki TDH'den kopuşlar devam ediyor. Hareketin en büyük teşkilatı olan İstanbul örgütü AK Parti'ye katılıyor.

AK Partiİstanbulİl Başkanı Aziz Babuşçu, yeni üyelere rozetlerini takarak, "Partiye hoşgeldiniz." dedi.

TDH'nin partileşme sürecinin sona ermesi üzerine AK Parti'ye katılma kararı alan İstanbul yönetiminden 24 kişi içinAK Partiİstanbul İl Başkanlığı'nda tören düzenlendi. Törene İl Başkanı Aziz Babuşçu ve çok sayıda partili katıldı.

Siyasette çeşitli vesilelerle buluşma ve toplantılar yaptıklarını belirten AK Parti İl Başkanı Aziz Babuşçu, "Kimi zaman yaptıklarımızı, kimi zaman da yapacaklarımızı anlatmak için bir araya geliriz. Ancak bu toplantıların en anlamlı ve heyecan verici olanı, aramıza yeni kardeşlerimizin katılması vesilesiyle toplanmak. Aynı çatı altında kader birliği yapmaya karar vermiş yeni arkadaşlarımızla kucaklaşmaktır." dedi.

ÇÖZÜM VE PROJE ÜRETEN VİZYON

AK Parti'nin kurulduğu günden bu yana Türkiye'de değişimin, dönüşümün, yeniliğin, yenilenmenin ve yenilemenin hem adı hem de adresi olduğunu belirten Babuşçu, "AK Parti, hem zamana asla yenilmeyen ilkeleri hem de zamanın ruhunu daima kavrayıp ona göre çözüm ve proje üreten çağdaş bir vizyonla iktidara gelmiş ve 8 yıllık süre içinde yaptığı reformlarla Türkiye'nin makus talihini değiştirmiştir." diye konuştu.

ÖZGÜRLÜK ALANI GENİŞLEDİ

AK Parti'nin bir yandan faizleri düşürüp enflasyonu bitirdiğini ve ekonomik pastayı büyüterek Türkiye'nin refahını artırdığını belirten Babuşçu, "Diğer yandan temel hak ve özgürlükler alanında demokratik standartlarımızı geliştirerek Türkiye'yi AB ile müzakere sürecine getirmiştir." şeklinde konuştu.

AK Parti olarak Türkiye'nin vizyonu ve insanları için çalıştıklarını belirten Babuşçu, birilerinin hep statüko diyerek önlerine çıktığını söyledi. Babuşçu, Biz ülkeyi sürekli çağdaş bir geleceğe taşımak isterken onlar sürekli ülkeyi geriye, gerilime, karmaşaya ve kaosa çekmek istediler. Üstelik bu tutuculuğu, bu statükoculuğu çoğu zaman solculuk ve sosyal demokratlık adına yaptılar. Şimdi de yeni bir makyajla statükolarını sürdürmeye devam ediyorlar.

AK Parti'ye katılmak için parti merkezine gelen TDH İl yönetim kurulu üyesi Zeki Kaplan da arkadaşları adına yaptığı konuşmasında "Ülkemizdeki siyaseti bir alternatif oluşturmak adına TDH'deydik. Partinin kurulacağı tarih olarak belirlenen 26 Haziran'a 3 gün kala parti kurmaktan vazgeçtiğini açıklaması, büyük bir hayal kırıklığına uğratmıştır." dedi.

"İNSAN HAKLARINDAN YANA GELECEK İÇİN AK PARTİ'Yİ SEÇTİK"

Kısa zamanda TDH'nin İstanbul kadrosunun 120 bine ulaştığını belirten Kaplan, "Sarıgül'ün bu kararından sonra merkez sağda hedeflediğimiz siyaseti yapmanın doğru olacağına karar verdik." dedi. İstikrarlı ve büyük bir Türkiye için AK Parti'ye katılma kararı aldıklarını belirten Kaplan, "İnsan haklarından yana bir gelecek için adresimizi AK Parti olarak belirledik. Bundan sonra tüm mesaimizi ülkemizin ve çocuklarımızın geleceği için AK Parti'de harcayacağız."

Kaplan'ın konuşmasının ardından AK Parti İl Başkanı Aziz Babuşçu, TDH İl Başkan yardımcısı Coşkun Aksu ile il yönetim kurulu üyesi olan 10 kişi, ilçe başkanı 7 kişi ile gençlik kollarından 6 kişiye parti rozetlerini takarak "Partimize hoş geldiniz." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber